Soms heb je nieuwe ramen nodig voor je woning. Dat is niet vaak het geval, een raam kan immers tientallen en soms zelfs honderden jaren meegaan. Toch kan er zich een reden voordoen waardoor het vervangen van ramen gewenst is. Denk maar eens aan een ongeluk waarbij het raam van de woning het begeven heeft, zoals bijvoorbeeld een bal door de ruit. Ook kan het een meer onschuldige reden hebben, zoals een verbouwing of uitbreiding van de woning. In ieder geval kan een dergelijke situatie zijn om de glaszetter te vragen duurzaam glas toe te passen. Maar wat is dat eigenlijk, duurzaam glas voor woningen?

duurzaam glas

Wat is duurzaam glas?

Duurzaam glas is glas dat op den duur goed is voor het milieu, of in ieder geval geen schade berokkent. Het productieproces van glas is een proces waarbij veel warmte benodigd is en waar dus ook veel energie voor gevraagd wordt. Dat is niet echt milieuvriendelijk. Toch kan isolatieglas duurzaam zijn. Dat komt doordat isolatieglas je woning goed isoleert, waardoor je minder hoeft te stoken. Hoe minder je hoeft te stoken, hoe minder gas je CV ketel verbruikt. Dat is fijn voor onze portemonnee – op jaarbasis kun je immers vele tientallen tot soms zelfs honderden euro’s besparen met isolatieglas – maar ook voor het milieu. Er wordt immers minder gas verbrand waardoor er minder uitstoot van schadelijke afvalstoffen is.

Welk duurzaam glas is er?

Isolatieglas is er grofweg in de varianten HR, HR+, HR++ en HR+++ glas. Hoe meer plusjes, hoe beter het glas isoleert, maar ook hoe duurder het glas is. Voor woningen wordt doorgaans gekozen voor HR++ glas. De verhouding tussen de kosten voor het plaatsen van het glas en de mate van isolatie is daarbij voor woningen ideaal. Je bespaart dan dus relatief gezien het meest. Toch kun je er voor kiezen om HR+++ glas aan te laten brengen. De prijzen hiervan zijn wel fors hoger dan voor HR++ glas, maar het brengt wel de best mogelijke isolatie met zich mee. Vergeet dan echter niet dat de gehele woning goed geïsoleerd moet zijn; anders lekt de warmte nog steeds eenvoudig via tal van andere kieren en gaten weg en bereik je weinig met het dure isolatieglas.
Je lokale glaszetter kan je informeren over jouw specifieke situaties en welk soort isolatieglas daar voor van toepassing zou kunnen zijn. Ook kun je diverse offertes opvragen met verschillende varianten isolatieglas.

Tags:
Posted on Jan 25, 2016

Contact

Solvari B.V.

Address:

Zoomstede 5 Nieuwegein, NL, 3431 HK, Netherlands.

Contact:

Customer Service: ++32-(0)2/888.6055

Opening Hours:

Top