Bij het beveiligen van woningen denken veel woningbezitters vaak allereerst aan de sloten op hun deuren in huis. Hoewel de sloten op uw deuren van groot belang zijn om inbrekers buiten uw woning te houden, zijn goede raamsloten minstens zo belangrijk. Dit geldt in het bijzonder voor de raamsloten op ramen in de buurt van een plat dak of een regenpijp. Voor inbrekers is het vaak relatief eenvoudig om via dergelijke ramen bij uw woning naar binnen te komen. Om de kans op een inbraak te minimaliseren is het niet voldoende om alleen voor goede raamsloten te kiezen. Denk bijvoorbeeld ook aan magneetcontacten of een bewegingssensor in de buurt van deze ramen.

Tip: lees dit artikel eens als u meer wilt weten over het belang van een goede raambeveiliging in huis!

Kwalitatief goede raamsloten vinden.

Een goede raambeveiliging begint bij kwalitatief hoogwaardige sloten voor uw ramen. Het is van de manier waarop uw raam geopend wordt afhankelijk, welk type raamsloten het meest geschikt is. Denk aan het verschil tussen opleg- en insteeksloten. Ook de dikte van uw kozijnen speelt een rol bij het vinden van goede sloten. Insteeksloten zijn bijvoorbeeld minder geschikt voor ramen met een relatief dun kozijn. Let bij de aanschaf van raamsloten goed op de aanwezigheid van een keurmerk. Ook de SKG-rating van de sloten kan iets zeggen over de kwaliteit van de raamsloten.

Optionele beveiligingscomponenten voor ramen.

Naast goede sloten is het minstens zo belangrijk om voor het gebruik van optionele beveiligingscomponenten te kiezen. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van magneetcontacten op uw raam en raamkozijn, een elektronische camera in de buurt van uw raam of een bewegingssensor op de overloop. Sloten gaan het openbreken van ramen weliswaar tegen, maar kunnen niet voorkomen dat een ruit ingeslagen wordt. In zo’n situatie bent u blij dat u de optionele beveiligingscomponenten heeft laten installeren om inbrekers af te schrikken! De magneetcontacten en bewegingssensor kunt u op een centraal alarmsysteem aan laten sluiten.

Bron: http://deslotenmakerschiedam.nl/

Posted on May 18, 2017

Contact

Solvari B.V.

Address:

Zoomstede 5 Nieuwegein, NL, 3431 HK, Netherlands.

Contact:

Customer Service: ++32-(0)2/888.6055

Opening Hours:

Top