Een nieuwe garderobekast

Wellicht wordt je collectie kleding steeds groter en is in je huidige kast langzamerhand een gebrek aan ruimte ontstaan. Om er voor te zorgen dat je kast niet uit zijn voegen barst, kan het erg verstandig zijn om je te oriënterend op een mooie, nieuwe garderobekast. Of misschien is je bestaande kast gewoon aan vervanging toe, omdat hij versleten is door een jarenlang en intensief gebruik. Ook kan het natuurlijk zo zijn dat jullie gezin zich uitbreidt, waardoor er extra opbergruimte voor al die leuke kleine nieuwe kleertjes benodigd is.

Je ziet het al, er zijn vele verschillende redenen te bedenken om een nieuwe garderobekast aan te schaffen. Nu kun je een dergelijke kast natuurlijk gewoon kopen in een meubelzaak of , wat goedkoper, bij de bouwmarkt. Als je zelf een handige klusser bent, kun je er daarentegen ook voor kiezen om jouw ideale nieuwe garderobekast helemaal zelf te bouwen. Wat je keuze ook wordt, het is goed om te weten dat er tegenwoordig ontzettend veel opties zijn. Hierdoor weet je dat wat je ook zoekt, je altijd zult slagen voor een mooie nieuwe garderobekast die past bij je interieur.

Kant en klaar uit de winkel.

Kant en klare garderobekasten zijn de meest bekende en daardoor ook de gemakkelijkst beschikbare kasten om je kleding in op te bergen. Vaak zijn ze gemaakt van een MDF basis en voorzien van een buitenlaag met daarop een mooi motief. Er is bijvoorbeeld keuze uit diverse opdrukken in houtmotief met daarin een prachtig patroon van nerven. Ook kun je kiezen voor een fraai neutraal en egaal dessin. Daarnaast zijn er ook veel garderobekasten die worden geleverd met een spiegeldeur, wat zeker in je slaapkamer of kleedruimte erg functioneel kan zijn.

Verder valt er op het gebied van kastdeuren ook zeker iets te kiezen. De meeste kant en klare garderobekasten worden geleverd met openslaande deuren of met zweefdeuren. Denk bij de keuze voor jouw ideale kast aan de locatie waar hij geplaatst zal worden en de beschikbare ruimte die je daar hebt. Is de ruimte beperkt, dan is een kast met zweefdeuren ideaal. Heb je wat meer plaats, dan is een kast met openslaande deuren erg praktisch.
Aan de binnenkant van de kast vind je ruime en verschillende plekken om je kleding in op te bergen. De meeste garderobekasten zijn namelijk voorzien van zowel een hang- als een leggedeelte, zodat je alle kleding er op de meeste geschikte wijze kunt inruimen.

Zelf aan de slag.

Je kunt natuurlijk kiezen voor het gemak van een kant en klare garderobekast, maar misschien vind je het juist erg leuk om zelf aan de slag te gaan. In dat geval kun je een kast maken die geheel naar je eigen smaak is en waarmee je alle beschikbare ruimte volledig benut. Een garderobekast op maat maken hoeft beslist niet lastig te zijn. Op internet vind je allerlei leuke tips en ideeën om je eigen garderobekast te maken. Doordat je niet vast zit aan bestaande indelingen, kun je bovendien een kast creëren die perfect is voor jouw hele garderobe.

Posted on Oct 20, 2017

Raambeveiliging laten plaatsen door een slotenmaker

Bij het beveiligen van woningen denken veel woningbezitters vaak allereerst aan de sloten op hun deuren in huis. Hoewel de sloten op uw deuren van groot belang zijn om inbrekers buiten uw woning te houden, zijn goede raamsloten minstens zo belangrijk. Dit geldt in het bijzonder voor de raamsloten op ramen in de buurt van een plat dak of een regenpijp. Voor inbrekers is het vaak relatief eenvoudig om via dergelijke ramen bij uw woning naar binnen te komen. Om de kans op een inbraak te minimaliseren is het niet voldoende om alleen voor goede raamsloten te kiezen. Denk bijvoorbeeld ook aan magneetcontacten of een bewegingssensor in de buurt van deze ramen.

Tip: lees dit artikel eens als u meer wilt weten over het belang van een goede raambeveiliging in huis!

Kwalitatief goede raamsloten vinden.

Een goede raambeveiliging begint bij kwalitatief hoogwaardige sloten voor uw ramen. Het is van de manier waarop uw raam geopend wordt afhankelijk, welk type raamsloten het meest geschikt is. Denk aan het verschil tussen opleg- en insteeksloten. Ook de dikte van uw kozijnen speelt een rol bij het vinden van goede sloten. Insteeksloten zijn bijvoorbeeld minder geschikt voor ramen met een relatief dun kozijn. Let bij de aanschaf van raamsloten goed op de aanwezigheid van een keurmerk. Ook de SKG-rating van de sloten kan iets zeggen over de kwaliteit van de raamsloten.

Optionele beveiligingscomponenten voor ramen.

Naast goede sloten is het minstens zo belangrijk om voor het gebruik van optionele beveiligingscomponenten te kiezen. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van magneetcontacten op uw raam en raamkozijn, een elektronische camera in de buurt van uw raam of een bewegingssensor op de overloop. Sloten gaan het openbreken van ramen weliswaar tegen, maar kunnen niet voorkomen dat een ruit ingeslagen wordt. In zo’n situatie bent u blij dat u de optionele beveiligingscomponenten heeft laten installeren om inbrekers af te schrikken! De magneetcontacten en bewegingssensor kunt u op een centraal alarmsysteem aan laten sluiten.

Bron: http://deslotenmakerschiedam.nl/

Posted on May 18, 2017

De Schuifpui of schuifraam.

Wat is een Schuifpui of Schuifraam

Een Schuifpui of Schuifraam heeft vele voordelen. Het is een ruime opening naar buiten, waarbij het buiten, meestal de tuin of balkon meer een geheel vormt met het huis. Er komt meestal ook meer licht in het huis en vaak lijkt het huis ook groter door een Schuifpui.

Voordelen van een Schuifraam

 • Ruimtewinst, de Schuifpui of Schuifraam draait niet naar binnen of buiten. Zeker bij kleinere tuinen en een balkon is het een groot voordeel. Maar bij grotere tuinen is dit natuurlijk ook het geval.
 • Zorg meestal voor meer licht in de woonkamer.
 • Vanuit uw woning geniet u van de gehele tuin, ook als de Schuifraam dicht is. De tuin wordt als het ware bij de woning getrokken. Zeker als de tuin open is, en er gras of tuintegels liggen krijg je geweldig resultaat.
 • Serres zijn als het ware open deuren die huis en tuin één maken.

Overweging aanschaf Schuifpui of Schuifraam

Een Schuifpui of Schuifraam geeft een ruimtelijke indruk in het huis. Denk wel na wat u in de toekomst wilt. De aanschaf van een Schuifpui of Schuifraam is toch een kostbare ingreep omdat de muren aangepast worden. Mocht u in de toekomst overwegen uw huis te willen uitbreiden met een aanbouw heeft u twee keer kosten. Overweeg dan om nu of in de toekomst dit in een keer te doen.

Soorten

Er zijn net als bij gewone ramen ook schuiframen van hout, kunststof en aluminium.

Om de eigenschappen van van elk soort te bekijken:

Hout

Een van de materiaal soorten waar schuifpuien van gemaakt zijn is hout. Houten schuifpuien hebben voor en nadelen.

Voordelen hout.

 • Een houten schuifpui heeft een klassieke sfeer en oogt natuurlijk wat goed aansluit bij de tuin.
 • Een schuifpui van hout is goed overschilderbaar. Je kunt het af en toe een andere kleur geven zodat het goed aansluit bij de tuin of het interieur van het huis.
 • Hout afhankelijk van het soort hout isoleert van zichzelf, let wel op het soort glas wat gebruikt wordt. Dit telt heel erg mee bij de isolatie.
 • Beschadigingen kunnen goed gerepareerd worden of weggewerkt met een verfje.
 • Houten schuifpuien kunnen precies op maat gemaakt worden.

Nadelen hout.

 • Een houten schuifpui heeft mee onderhoud nodig dan een kunststof of aluminium schuifpui.
 • Hout kan kromtrekken wat vaak niet onder de garantie van de schuifpui valt.
 • Een houten schuifpui kan verrotten zoals elk soort hout, en heeft dus onderhoudt nodig om dit tegen te gaan.
 • Hout werkt en een schuifpui kan met grote warmte moeilijker opengaan indien het erg uitzet.
 • Een schuifpui moet af en toe geschilderd worden.

Aanschaf schuifpui

Let op de volgende tips bij aanschaf van een houten schuifpui. Wilt u echt een houten schuifpui, of denkt u over een schuifpui, kijk dan eerst welk soort materiaal u gaat gebruiken. Elk materiaal heeft zijn voor en nadelen.

Soort hout voor schuifpui

Houtsoorten die gebruikt worden voor een houten schuifpui zijn het zelfde als die van houten kozijnen, zie houtsoorten. De duurzame soorten zijn meestal duurder maar gaan langer mee en vragen vaak minder onderhoud.

isolatie waarden houten schuifpui

Vergelijk de isolatie waarden van de totale houten schuifpui, dit is afhankelijk van het soort hout en glas wat gebruikt wordt.

Diverse offertes

Vraag diverse offertes op bij diverse schuifpui aanbieders. Er kan redelijk prijsverschil zijn. Bekijk het totaal plaatje met kwaliteits verschillen, zoals gebruikt hout, afmetingen etc.

veiligheid en brandwerend

Let op de brandwerende eigenschappen en inbraak veiligheid. Hier kan een groot verschil inzitten bij houten schuifpuien. Als u veel waarde aan inbraak veiligheid stelt let dan op of er het politiekeurmerk Veilig Wonen wordt afgegeven.

Aluminium

Een aluminium Schuifraam heeft een speciale uitstraling die niet te vergelijken is met een houten Schuifraam of een kunststof Schuifraam.
Zeker bij een modern ingerichte tuin en huis kan een aluminium Schuifraam goed passen.

Voordelen

 • aluminium is duurzaam, stekt en licht
 • Een aluminium Schuifraam heeft een zeer lange levensduur en behoeft weinig onderhoud.
 • aluminium Schuiframen zijn tegenwoordig in diverse kleuren te kopen.
 • In combinatie met goed hang –en sluitwerk is een aluminium Schuifraam zeer inbraakwerend.
 • Het is licht en schuift dus makkelijk.
 • Aluminium is van zichzelf brandwerend in tegenstelling tot een houten Schuifraam die bewerkt moet worden.

Nadelen

 • Een aluminium Schuifraam is over het algemeen duurder dan houten Schuifraam of kunststof Schuifraam .
 • Indien een aluminium Schuifraam beschadigd is valt deze moeilijk te repareren.
 • Moeilijk van kleur te veranderen dan een houten Schuifraam die alleen een verfje behoeft.

Aanschaf aluminium Schuifraam

U kunt de volgende punten meenemen bij aanschaf van een aluminium Schuifraam.

Isolatie waarde aluminium Schuifraam

Let bij een aluminium Schuifraam op de isolatiewaarde. Hout en kunststof zijn van zichzelf al isolerend, maar dit is bij aluminium niet het geval. Bij een aliminium Schuifraam moeten er extra materialen gebruikt worden om deze te isoleren. Vraag dus altijd om de isolerende waarde bij aanschaf van een aluminium Schuifraam en vergelijk dit bij diverse leverancier. Dit kan veel ernergie besparen. Let op de combinatie van het glas. Er dient natuurlijk ook isolerend glas in de Schuifraam te zitten.

Kleuren aluminium Schuifraam

Aluminium Schuifraamen zijn in diverse kleuren verkrijgbaar. Deze kleuren kunnen per leverancier ander zijn, kijk dus even rond.

Inbraakwerende aluminium Schuifraam

U kunt vragen of bij de Schuifraam een politiekeurmerk Veilig Wonen geleverd wordt. Dit geeft aan dat de Schuifraam inbraakwerend is.

Diverse offertes aanvragen van aluminium Schuifraam

Vraag diverse offertes op van een aluminium Schuifraam. Deze dienen wel vergeleken te worden op prijs en kwaliteit zoals inbraakwerendheid, isolerende waarden. Kijk ook rend op de websites van de kozijnen leveranciers of kijk in de showrooms om een goed beeld te krijgen van de mogelijkheden op het gebied van aluminium Schuiframen.

Kunststof

Een kunststof schuifpui is steeds meer in opkomst. Steeds meer mensen kiezen voor een kunststof schuifpui.
Een kunststof schuifpui ziet er tegenwoordig heel mooi uit, heeft een lange levensduur en heeft weinig onderhoud nodig in tegenstelling tot een houten schuifpui. Kunststof kozijnen zijn in vele kleuren leverbaar, tevens zijn ze met hout structuur leverbaar zodat het heel erg op een houten schuifpui lijkt.

Voordelen

 • kunststof schuifpuien zijn duurzaam
 • Een kunststof schuifpui heeft een lange levensduur en behoeft weinig onderhoud.
 • kunststof schuifpuien zijn in vele kleuren leverbaar, ook leverbaar met houtstructuur.
 • In combinatie met goed hang –en sluitwerk is een kunststof schuifpui zeer inbraakwerend.
 • De meeste kunststof schuifpuien zijn goed isoleren. Let wel op de isolerende waarden en vergelijk ze.

Nadelen

 • Een kunststof schuifpui is over het algemeen duurder dan houten Schuifpui.
 • Indien een kunststof Schuifpui beschadigd is valt deze moeilijk te repareren.
 • Een houten Schuifpui valt makkelijker van kleur te veranderen dan een kunststof. Je kunt een kunststof schuifpui wel verven maar dat is niet noodzakelijk en heeft als nadeel dat verf kan afbrokkelen en zo weer meer onderhoud nodig heeft.

Aanschaffen kunststof schuifpui

U kunt de volgende punten meenemen bij aanschaf van een kunststof schuifpui.

Isolatie waarde kunststof schuifpui

Let bij een kunststof schuifpui op de isolatiewaarde. Een isolerende kunststof schuifpui kan u op den duur veel geld besparen. De meeste kunststof schuifpuien hebben een hoge isolerende waarde. Hier zit echter wel verschil in. De isolerende waarde heeft ook te maken met het glas wat gebruikt wordt zie: Glas.

Kleuren kunststof schuifpui

Kunststof schuifpuien zijn in diverse kleuren verkrijgbaar en kunnen ook met bijvoorbeeld houtstructuur geleverd worden. Deze kleuren en structuren kunnen per leverancier anders zijn, kijk dus even rond.

Inbraakwerende kunststof schuifpui

U kunt vragen of bij de schuifpui een politiekeurmerk Veilig Wonen geleverd wordt. Dit geeft aan dat de schuifpui inbraakwerend is.

Meer offertes aanvragen

Vraag diverse offertes op van een kunststof schuifpui. Deze dienen wel vergeleken te worden op prijs en kwaliteit zoals inbraakwerendheid en isolerende waarden. Laat u goed informeren en bestudeer de offertes.

Posted on Jan 27, 2017

Wat moet je doen bij een kapot deurslot?

De sloten van de deuren in je woning zien er misschien stevig uit, maar dit wil echter niet zeggen dat ze niet kapot kunnen gaan. Een deurslot kan in verschillende situaties kapot gaan. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat het slot sneuvelt door toedoen van een inbreker, maar het is ook goed mogelijk dat de cilinder kapot is of de sleutel is afgebroken terwijl deze in het slot van jouw deur zat. In al deze gevallen is het slot kapot en moet deze gerepareerd worden.

Geforceerd slot

Slotenmaker in ZeistWanneer je woning ten prooi is gevallen aan een inbreker, is het aannemelijk dat het slot kapot is. Mogelijk heeft de inbreker door middel van kerntrekken de gehele cilinder vernield, maar het kan ook zijn dat hij de complete deur geforceerd heeft. In het eerste geval moet je waarschijnlijk alleen een nieuw slot installeren, maar in het laatste geval is het heel goed mogelijk dat er een geheel nieuwe deur met bijbehorend slot geplaatst moet worden.

Kapotte cilinderslot

Blijft de sleutel haken tijdens het draaien of wil hij helemaal niet meer in het sleutelgat? Grote kans dat je cilinderslot kapot is en vervangen moet worden. Wanneer een slot naar behoren werkt, hoort de sleutel er gemakkelijk in te gaan en moet er geen weerstand zijn bij het omdraaien van de sleutel. Ook wanneer de sleutel helemaal niet meer wil draaien, is er mogelijk schade aan het slot. Je kunt eerst proberen om het slot te repareren, maar mogelijk is het verstandiger om het slot te vervangen.

Afgebroken sleutel.

Slotenmaker MechelenIs de sleutel van één van de deuren van je woning afgebroken terwijl je deze omdraaide in het slot? Dan zit er waarschijnlijk nog een deel vast in het slot. Het is niet aan te raden om zelf te gaan proberen dit stukje uit het slot te verwijderen. De kans is namelijk aanwezig dat je het slot nog verder beschadigd, waardoor hij helemaal kapot gaat. Indien je een slotenmaker inschakelt, kan het maar zo zijn dat het slot niet eens vervangen hoeft te worden. Hij beschikt over het juiste materiaal om het afgebroken deel uit het slot te verwijderen. In dat geval kan het slot gewoon in je deur blijven zitten en is hij nog steeds te gebruiken. De slotenmaker in Mechelen kijkt graag met u mee!

Posted on Jun 25, 2016

Thyssen Polymer Producten de juiste keuze!

Bouwmaterialen voor een woning dienen mooi en duurzaam te zijn. Dat geldt in het bijzonder voor de ramen, want ze hebben zowel naar binnen als naar buiten toe een belangrijke functie. Ze bepalen mede het uiterlijk van het huis, ze kunnen bijdragen tot een zuiniger energieverbruik en ze houden lawaai en regen tegen. Dus is het de moeite waard om op kwaliteit te letten, want de kwaliteit van de kozijnen bepaalt de kwaliteit van de woning.

De producten van Thyssen Polymer.

Kunststof kozijnen zijn een garantie voor kwaliteit. De technisch hoogwaardige profielen van Thyssen Polymer die door een raamfabrikant worden verwerkt, voldoen aan de hoogste eisen. Thyssen Polymer kunststof kozijnen passen even goed bij moderne nieuwbouw als bij oude gebouwen die onder monumentenzorg vallen. Ze worden in een eengezinswoning net zo gewaardeerd als bij grote, industriële objecten.

Thyssen Polymer 4 standaardkleuren en 26 speciale kleuren .

Thyssen Polymer ramenMet Thyssen Polymer kozijnprofielen spaart u energie en grondstoffen. Verwerkt tot kozijnen, ramen en deuren verhogen ze het wooncomfort en helpen ze, door hun hoge warmte-isolatie, tegelijkertijd om energie te besparen. Ze zijn wat alle industriële producten zouden moeten zijn: gebruiks- en milieuvriendelijk. Thyssen Polymer profielen zijn voorzien van certificaten van alle erkende keuringsinstituten en voldoen aan alle kwaliteits- en keuringsbepalingen. De profielen bestaan behalve in klassiek wit ook in talrijke houtdecors of moderne kleuren.

Thyssen Polymer huisdeuren zijn een goede investering voor de toekomst. Ze behouden hun waarde voor lange tijd, want ze zijn op maat gemaakt van hoogwaardige kunststof. Het materiaal blijft niet alleen weerbestendig en perfect in vorm, maar vergt ook weinig onderhoud. Thyssen Polymer huisdeuren bieden optimale klimaatbescherming. Met hun uit meerdere kamers bestaande profielen voldoen zij aan de strengste eisen ten aanzien van warmte- en geluidsisolatie.

Polymer profielen schuifdeursystemen

Met Thyssen schuifdeursystemen maakt u een gevel transparant en toch dicht. Daardoor wint u aan wooncomfort zonder de aspecten beschutting en veiligheid te verwaarlozen. Een elegant en ruimte besparend ontwerp biedt u gelijktijdig de mogelijkheid om grote raamelementen met gemak te bewegen. Het materiaal -hard PVC met verhoogde slagvastheid- beschikt over alle eigenschappen die een huiseigenaar zich voor de buitenkant van zijn huis maar kan wensen. Het is bestand tegen hitte, kou, regen en luchtvochtigheid. De kunststof profielen verouderen niet, ze hoeven niet te worden geschilderd, trekken niet krom en blijven recht ook bij grote afmetingen, omdat ze van een stalen kern worden voorzien.

Posted on Apr 9, 2016

Uw woning inbraak veilig maken volgens Certificaat Veilige Woning

hang- en sluitwerk

Als u besluit uw woning te gaan of te laten beveiligen op het Politiekeurmerk Veilig Wonen® niveau heeft u 90 % minder kans om slachtoffer te worden van een inbraak. Een goede inbraakbeveiliging zorgt ervoor dat uw woning minder aantrekkelijk wordt voor de inbreker.

Een beveiliging volgens het Politiekeurmerk Veilig Wonen® bestaat uit het aanbrengen van goed hang- en sluitwerk in combinatie met de juiste verlichting. Belangrijk daarbij is dat de ‘zwakke’ plekken van uw woning goed beveiligd worden. Deze zwakke plekken zijn vooral buitendeuren, ramen, lichtkoepels en dakramen. Niet alleen bereikbare ramen en deuren op de begane grond maar ook op de eerste of tweede verdieping kunnen daaronder vallen. De gelegenheidsinbreker is namelijk zeer inventief in het vinden van een mogelijkheid om boven te komen. U moet dan denken aan schuttingen, regenpijpen, zonneschermen of zelfs trappen die in de buurt staan.

De beste aanpak om inbrekers buiten de deur te houden is daarbij het beveiligen van uw woning met hang- en sluitwerk van de productenlijst van Politiekeurmerk Veilig Wonen®. Dit is een lijst met hang- en sluitwerkproducten die uitvoerig getest zijn bij het beheersinstituut Stichting Kwaliteitscentrum Gevelelementen (SKG). Deze producten zijn herkenbaar aan het SKG logo met *®, **® of ***®. Het aantal sterren geeft aan hoe inbraakwerend het slot, scharnier enz. is. Let er wel op dat het ® – teken bij het logo van de SKG geplaatst is; dan weet u zeker dat u het hang- en sluitwerk heeft dat volgens de laatste nieuwste normen is goedgekeurd.

Heeft u vragen of twijfelt u, dan kunt u contact opnemen met een van de andere PKVW-bedrijven in uw regio die exact weten wat de voorwaarden en kwaliteitseisen voor het keurmerk zijn. Zij kunnen de noodzakelijke aanpassingen en/of reparaties aan uw woning vlot en deskundig uitvoeren.

Wat u moet doen en wat u beslist moet laten

Doen:

o Als u uw woning verlaat, als is het maar even, sluit ramen en deuren dan af. Vergeet ook de ramen en deuren op de eerste etage niet.
o Berg sleutels van raam- en deursloten goed op en niet vlak in de buurt van beweegbare ramen en deuren.
o Berg reservesleutels op of leg ze in een kluis en doe er beslist geen label aan.
o Gaat u op vakantie waarschuw dan uw buren wanneer u weg gaat en terugkomt. Laat eventueel hun (2e) auto parkeren op uw oprit.
o Vul een vakantiekaart in en lever deze af op het politiebureau.
(Niet landelijk in gebruik bij alle politieregio’s)
o Berg opklimmaterialen zoals ladder, tuinmeubilair, altijd op of leg deze deugdelijk vast.
o Regelmatig de post uit de brievenbus laten halen tijdens uw afwezigheid.
o Tuin en planten tijdens uw langdurige afwezigheid laten verzorgen. Een onverzorgde tuin, hoog gras, verdorde planten in de vensterbank enz., geven aan dat de bewoners langdurig afwezig zijn.
o Zorg dat uw huis een bewoonde indruk maakt. Laat uw huis er uitzien alsof u nog aanwezig bent.
o Laat met behulp van schakelklokken verlichting aan- en uitgaan. Bewaar reserve lampen in de meterkast.
o Merk en registreer uw waardevolle goederen.
o Maak voor uw gezin een vluchtplan om bij rookontwikkeling of brand met het gehele gezin de juiste vluchtroute te kunnen nemen en huisdieren en belangrijke goederen veilig te stellen.
o Heeft u een diefstalgevoelige auto monteer dan een startonderbreker in het voertuig.
o Schaf voor kostbaarheden en waardevolle documenten een inbraakwerend kastje aan.
o Laat uw eigendomspapieren zoals kopie deel III, paspoort, rijbewijs enz. niet rondslingeren.

Laten:

o Als u weg gaat of gaat slapen de buitenverlichting uitschakelen.
o Een touwtje uit de brievenbus laten hangen of een sleutel in een bloempot leggen.
o Waardevolle goederen uitnodigend neerzetten zodat ze vanaf buiten goed zichtbaar zijn.
o Een bericht op de deur achterlaten waarop vermeld staat dat u weg bent of dat de sleutel bij de buren ligt.
o Als u op vakantie gaat dit vermelden op uw antwoordapparaat.
o (Auto)sleutels, autopapieren e.d. in uw jas aan de kapstok laten zitten op korte afstand van de brievenbus. Dit in verband met het hengelen door de brievenbus.
o Planten van de vensterbank halen als u lang weggaat.
o Bedrading van verlichting op de muur van uw huis bevestigen.
o Wandcontactdozen in uw tuin onder spanning laten staan.
o (Tuin)gereedschap rondom uw woning laten liggen.
o Uw schuur of berging onafgesloten laten.
o Sleutels in raam en/of deursloten laten zitten.

Posted on Feb 14, 2016

De nieuwste types veilige sloten

Een goed beveiligde woning of bedrijfspand kan veel ellende schelen. Tegenwoordig zijn er veel verschillende (nieuwe) typen sloten en beveiligingssystemen te verkrijgen. Er worden ook steeds nieuwe, nog veiligere, systemen ontwikkeld en op de markt gebracht. Enerzijds is dat zeer positief, want dankzij nieuwe ontwikkelingen is betere beveiliging, die helaas nog altijd nodig is, mogelijk geworden. Anderzijds is dit ook weer lastig, vanwege het grote aanbod en het grote aantal verschillende typen sloten waar u uit kunt kiezen. Goede, veilige sloten verminderen de kans op inbraak aanzienlijk, dus degelijke en veilige sloten worden iedereen aangeraden. Dankzij veilige sloten kan u veel overlast bespaard blijven en voelt u zich veiliger.

veilige slot

Verschillende types veilige sloten

Zoals gezegd zijn er tegenwoordig heel wat verschillende soorten sloten op de markt te verkrijgen. Sommige types sloten beschermen speciaal tegen bepaalde inbraakmethoden, dit verschilt per type slot. Daarnaast verschilt het vanzelfsprekend voor welk type deur of raam een slot geschikt is. Voorbeelden van nieuwe types veilige sloten, zijn sloten die gebruik maken van een meerpuntssluiting, elektronische sloten en sloten met kerntrekbeveiliging. Elektronische sloten, werken, zoals de naam al aangeeft, op elektriciteit.

In plaats van met een sleutel, wordt dit type slot bediend met bijvoorbeeld een pasje, een code (via een smartphone) of een afstandsbediening. Een ander type slot, wat de laatste jaren in populariteit gestegen is, is een type slot wat gebruik maakt van een meerpuntssluiting. Een slot met meerpuntssluiting beschikt over 3 tot 5 sluitpunten, die tegenwoordig vaak haakvormig zijn. Dit grote aantal (eventueel haakvormige) sluitpunten zorgt ervoor dat een deur nog moeilijker open te breken is. Een nadeel van een slot met meerpuntssluiting is dat wanneer een inbreker de cilinder forceert of manipuleert, meteen de deur geopend kan worden. Om die reden is het van belang om in zo’n geval voor een cilinder te kiezen die zorgt voor bescherming tegen inbraakmethodes die gericht zijn op de cilinder, zoals lockpicking en kerntrekken.

Kerntrekbeveiliging is een relatief nieuwe vorm van beveiliging bij sloten. Dit type beveiliging dat in de cilinder verwerkt is, zorgt ervoor dat kerntrekken niet meer mogelijk is voor een inbreker. U kunt een professionele slotenmaker inschakelen wanneer u een nieuw, veilig slot wilt laten plaatsen of een slot wilt laten vervangen. Daarnaast kunt u ook bij een slotenmaker terecht wanneer u geadviseerd wenst te worden over de verschillende mogelijkheden voor uw woning of bedrijfspand als het gaat om veilige sloten en welke types sloten er te verkrijgen zijn.


Duurzaam glas voor woningen.

Soms heb je nieuwe ramen nodig voor je woning. Dat is niet vaak het geval, een raam kan immers tientallen en soms zelfs honderden jaren meegaan. Toch kan er zich een reden voordoen waardoor het vervangen van ramen gewenst is. Denk maar eens aan een ongeluk waarbij het raam van de woning het begeven heeft, zoals bijvoorbeeld een bal door de ruit. Ook kan het een meer onschuldige reden hebben, zoals een verbouwing of uitbreiding van de woning. In ieder geval kan een dergelijke situatie zijn om de glaszetter te vragen duurzaam glas toe te passen. Maar wat is dat eigenlijk, duurzaam glas voor woningen?

duurzaam glas

Wat is duurzaam glas?

Duurzaam glas is glas dat op den duur goed is voor het milieu, of in ieder geval geen schade berokkent. Het productieproces van glas is een proces waarbij veel warmte benodigd is en waar dus ook veel energie voor gevraagd wordt. Dat is niet echt milieuvriendelijk. Toch kan isolatieglas duurzaam zijn. Dat komt doordat isolatieglas je woning goed isoleert, waardoor je minder hoeft te stoken. Hoe minder je hoeft te stoken, hoe minder gas je CV ketel verbruikt. Dat is fijn voor onze portemonnee – op jaarbasis kun je immers vele tientallen tot soms zelfs honderden euro’s besparen met isolatieglas – maar ook voor het milieu. Er wordt immers minder gas verbrand waardoor er minder uitstoot van schadelijke afvalstoffen is.

Welk duurzaam glas is er?

Isolatieglas is er grofweg in de varianten HR, HR+, HR++ en HR+++ glas. Hoe meer plusjes, hoe beter het glas isoleert, maar ook hoe duurder het glas is. Voor woningen wordt doorgaans gekozen voor HR++ glas. De verhouding tussen de kosten voor het plaatsen van het glas en de mate van isolatie is daarbij voor woningen ideaal. Je bespaart dan dus relatief gezien het meest. Toch kun je er voor kiezen om HR+++ glas aan te laten brengen. De prijzen hiervan zijn wel fors hoger dan voor HR++ glas, maar het brengt wel de best mogelijke isolatie met zich mee. Vergeet dan echter niet dat de gehele woning goed geïsoleerd moet zijn; anders lekt de warmte nog steeds eenvoudig via tal van andere kieren en gaten weg en bereik je weinig met het dure isolatieglas.
Je lokale glaszetter kan je informeren over jouw specifieke situaties en welk soort isolatieglas daar voor van toepassing zou kunnen zijn. Ook kun je diverse offertes opvragen met verschillende varianten isolatieglas.

Tags:
Posted on Jan 25, 2016

Je kunststof ramen schilderen

Het verven van je ramen kan je zelf doen. Zorg ervoor dat je de ramen van te voren goed schoonmaakt en ontvet en met een primer voor kunststof (bijvoorbeeld Allgrund van Sudwest) bewerkt. Daarna kan je het raam licht opschuren met fijn schuurpapier en de raam in twee lagen aflakken met normale buitenverf (alkyd of acryl).Het mooiste resultaat heb je bij zowel een rol als borstel als je een oppervlak in één maal kan afwerken. Aanzetten blijven zichtbaar. Doop je borstel of rol ook nooit volledig in de pot en werk de ramen nooit bij tijdens het drogen.

kunststof ramen schilderen

Wanneer je de ramen in de verf hebt gezet is het verstandig om in de eerste weken nog niet je ramen te zemen. De verflaag van pvc ramen is in de eerste weken namelijk nog erg gevoelig en kan hierdoor beschadigd worden.

Goed onderhoud

Als je de levensduur van je ramen wilt verlengen is onderhoud altijd belangrijk. Bij kunststof ramen is dit een stuk minder nodig dan bij houten ramen. Toch is het verstandig om ze regelmatig een keer schoon te vegen. Dit kan eenvoudig worden gedaan met een natte doek en wat reinigingsmiddel. Combineer het bijvoorbeeld gelijk met het zemen van de ramen. Verder kun je ze ook eens per jaar in de was zetten om zo een mooi glanzend raam te houden.

Indien je de ramen hebt geschilderd, moet je er rekening mee houden dat je ze beter twee weken nog niet kan schoon maken. De verf hecht namelijk minder snel op kunststof dan op hout. Als je de ramen schoon zou maken, tast je mogelijk de verf aan.

Bespaar kosten

Er zijn verschillende manieren om kosten te besparen bij het aanschaffen en plaatsen van kunststof ramen. Een aantal manieren daarvoor staan hier beschreven.

Door de prijzen van verschillende raamspecialisten te vergelijken, kan je flink besparen op de kosten. De verschillende kosten die worden berekend kunnen tot wel 30% verschillen. Het is dan ook slim om verschillende specialisten met elkaar te vergelijken.

Als je grote aantallen ramen tegelijkertijd besteld krijg je vaak een bepaalde korting. Het kopen van meerdere ramen is dan ook goedkoper dan wanneer je de ramen los zou bestellen. Je voorkomt bijvoorbeeld twee keer voorrijkosten en kunt je woning in één keer van nieuwe ramen voorzien.

Als je nieuwe ramen kiest kijk dan naar de isolatiewaarde van het materiaal. Kunststof ramen isoleren goed en dat is terug te zien in lage isolatiewaarden. Goede isolatie zorgt voor een lagere energierekening. Kies daarnaast voor ramen met isolatieglas. Isolatieglas houdt de warmte goed binnen en daardoor hoef je minder hard te stoken. Jaarlijks kun je tot wel 250 euro besparen op je stookkosten.

Tags:
Posted on Jan 16, 2016

Ramen en deuren beveiligen voor inbrekers

Inbrekers: u bent ze waarschijnlijk liever kwijt dan rijk. Helaas lopen er op de wereld genoeg figuren rond die door middel van inbreken hun inkomen proberen te verdienen. U hebt hard gewerkt voor de mooie spullen die in uw woning staan en dan haalt iemand anders het zonder pardon weg. Dit wilt u toch voorkomen? Daarom is het van belang om de ramen en deuren van uw huis goed te beveiligen. Alleen zo is het mogelijk om inbrekers buiten de deur te houden.

Licht aan niet voldoende

Een alom bekende manier om inbrekers voor de gek te houden is door het licht aan te laten als u een avondje van huis bent. Dit schrikt te meeste inbrekers echter niet meer af. Een verkennende sluiptocht rond het huis is vaak het gevolg en met een beetje pech staan ze binnen de kortste keer in uw woning. Zorg daarom dat uw ramen en deuren allemaal voorzien zijn van een goede beveiliging.

Oud huis beveiligen.

Ramen en deuren in een verouderd huis zijn voor inbrekers vaak eenvoudig te forceren. Over het algemeen zitten er in dergelijke huizen verouderde sloten die voor een doorsnee inbreker geen geheimen meer kennen. Zo zijn de meeste sloten van deuren niet beschermd tegen kerntrekken of het afbreken van de cilinder. Ook het beveiligen van ramen is van belang, zelfs als het maar om een klein raampje gaat. Ervaren inbrekers hebben slechts een opening van twintig centimeter nodig om zich naar binnen te wurmen. Dus zorg ook dat het kleine raampje in uw hal of op de overloop van een goede beveiliging voorzien is.

Deuren beveiligen

Door sloten in uw deuren te plaatsen die voorzien zijn van een keurmerk, beperkt u de kans op een inbraak. Zo zijn de nieuwste sloten tegenwoordig zo goed beveiligd dat het niet meer mogelijk is om de cilinder af te breken. Daarnaast is ook kerntrekken, waarbij er in de cilinder geboord wordt, een stuk lastiger. Door dit soort beveiliging aan te brengen in uw deuren, voorkomt u dat inbrekers uw sloten vernielen en daardoor makkelijk uw huis binnen kunnen komen.

Ramen beveiligen

Bij het beveiligen van uw woning is het niet alleen belangrijk om uw deuren goed te beveiligen. Vergeet ook zeker uw ramen niet te voorzien van een beveiliging. Zo kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen om een barrièrestang voor een raam te plaatsen. Hier kunt u bijvoorbeeld voor kiezen als het raam niet geschikt is om er een slot op te plaatsen. Verder kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen om uw ramen te voorzien van dievenklauwen of veiligheidsscharnieren.

Posted on Jan 15, 2016

Contact

Solvari B.V.

Address:

Zoomstede 5 Nieuwegein, NL, 3431 HK, Netherlands.

Contact:

Customer Service: ++32-(0)2/888.6055

Opening Hours:

Top