Wanneer deuren en ramen vervangen moeten worden voor een bestaande woning of nieuwe geplaatst moeten worden bij een nieuwbouwwoning is de keuze enorm. Voor welk materiaal men kiest hangt af van veel dingen. PVC is populair, maar waarom?

Wat is PVC eigenlijk precies?

PVC is een soort kunststof, welke vrijwel geheel bestaat gevormd wordt door een mengeling van ethyleen en zout. Het is een materiaal dat gemakkelijk buigt, daardoor is het ideaal om te gebruiken en verwerken. PVC wordt op veel manieren ingezet. Van buizen en leidingpijpen, als verpakkingsmateriaal en voor deuren en ramen. Voordelen van PVC zijn dat het te recyclen is, milieuvriendelijk en betrouwbaar.

PVC gaat langer mee

Het hangt van veel zaken af voor welk materiaal gekozen wordt voor deuren en ramen. Uiteraard is persoonlijke smaak belangrijk. PVC wordt steeds populairder als het gaat om deuren en ramen. Allereerst is de verhouding kwaliteit/prijs uitstekend en verder zijn vrij van onderhoud, duurzaam en zorgen ze voor een goede isolatie. Met af en toe een beetje schoon maken met water kunnen ze tientallen jaren zonder problemen mee.

Uitstekende isolatie

Deuren en ramen van PVC hebben meer voordelen. Het isoleert uitstekend. Wanneer het huis goed wordt geisoleerd kan er flink bespaard worden op de energiekosten. Als de isolatie van deuren en ramen goed geregeld is blijft het heerlijk aangenaam het hele jaar in de woning. In de zomer blijft de warmte buiten en in winter andersom .Veel energie kan zo bespaard worden. Het is investering natuurlijk, maar wel een die zichzelf vast en zeker terug betaald. PVC is ook een prima isolator van geluid.

Weinig onderhoud nodig

Degenen die het liefst zo weinig mogelijk bezig willen zijn met het onderhoud van hun ramen en deuren kiezen voor PVC. Er is haast geen onderhoud nodig, wat tijd bespaard. Het PVC kan samen met het glas schoongemaakt worden. Om zo lang mogelijk plezier van de sluitingen en scharnieren te hebben is het raadzaam deze eens per jaar even te reinigen met talkpoeder. Kozijnen van PVC zijn goed bestand tegen water, vuil en stof . Af en toe poetsen met water en een doek is meestal genoeg. Beter geen sterke schoonmaakmiddelen. Daar is PVC slechter tegen bestand en kan het materiaal alleen schade toebrengen..

Kleur kiezen

Waar vroeger maar een enkele kleur gekozen kon worden is het aanbod tegenwoordig flink uitgebreid. Vrijwel elke kleur is mogelijk. Door gebruik van diverse coatings bestaan er nu voor elke woning wel bijpassende kleuren PVC. Voor elke woningstijl is het toe te passen. Zelfs wanneer er gecombineerd wenst te worden met hout is dit mogelijk. Er bestaat PVC met een houten look die van een beetje afstand niet of nauwelijks is te onderscheiden van de rest van het huis.

Tags:
Posted on Jul 1, 2015

Contact

Solvari B.V.

Address:

Zoomstede 5 Nieuwegein, NL, 3431 HK, Netherlands.

Contact:

Customer Service: ++32-(0)2/888.6055

Opening Hours:

Top